söndag 27 september 2009

Helgen som varit och lite annat....

Det har varit en härlig helg. En lugn och slapp helg. Precis som jag ville ha det. I fredags träffade jag Fjärten, alias Karin. Vi åkte och handlade på kvantum och köpte med oss god mat hem som vi käkade till lunch hemma hos henne. Drygt två timmar av tjejsnack flög förbi, och sen var jag tvungen att åka vidare för att åka med papsen in till stan för att hjälpa min kära syster att hämta hem en bokhylla som hon köpt via blocket.
Shit en sån stoooor hylla, den vägde verkligen ton och var hur otymplig som helst att bära ner för de smala lägenhetstrapporna, men vi lyckades, sen kom vi ju på mitt i trappan att hyllan troligtvis inte skulle komma upp i Lindas trapphus i en enda bit. Lätt besvikna åkte vi hem till Linda för att lämna av den mindre delen. Men då kom jag på att om vi ställde hyllan upp så skulle vi nog kunna komma upp med den hel och fin. Sagt och gjort, några minuter senare hade vi fått upp den gigantiska hyllan för alla trappor.
Vi passade på att hämta Alma från fritis, för att åka hem till Lerum allihopa. Det tog ett tag innan Alma kände igen mig, när jag kom gående på skolgården. Det var ju ett tag sedan jag träffade henne så det var väl i och för sig inte så konstigt.

Vi hade mysigt här hemma i Lerum, jag och Alma busade som bara den och kollade på roliga youtube-klipp och dansade och hoppade i sängen.

Sen åkte tjejerna hem och jag och mamma la oss i soffan och kollade på Harry Potter-filmen som gick på tv och sen hittade vi en riktigt läskig film som gick på femman. En riktigt knasig och äcklig film. Det var verkligen att man ryste till ibland.

Igår var det bokmässan och jag hade suttit och kollat runt på deras hemsida innan, så jag inte skulle missa något. Mari Jungstedt, Mia Törnblom, Henning Mankell och många många fler skulle vara där.
Jag har ju verkligen fastnat för Maris böcker och läser minst en i veckan, det är så himla typiskt att jag måste börja läsa kurslitteratur nu. Får lägga undan hennes böcker ett litet tag nu då!

Det var verkligen mycket folk på mässan igår, och det var svårt att komma fram.
Jag såg Barfota-Ernst, en riktig kramgo-människa. :P hihi
Det blev inte särskilt mycket böcker inhandlade, hade tänkt att jag skulle köpa bok nummer 2 och 3 i Twilight serien, men de var helt slutsålda.
Jag hittade i alla fall Mia Törnbloms andra bok om självkänsla i ljudbok, kanon för alla bussfärder nu i höst.

Jag fick mina böcker signerade som jag hade med mig hemifrån, mamma fick ringa mig, för jag hade typ gått vilse och missat Mia Törnblom. En sån solstråle asså, det verkligen sprakade om henne. Hon var hur trevlig och rolig som helst.
Känns väldigt roligt att ha böckerna signerade här hemma.

Sen var det dags för Mari Jungstedts framträdande, hon skulle bli intervjuad och jag passade på att smita bort dit och lyssna på henne. En mer naturlig människa får man nog leta efter. Hur underbar trevlig som helst. Hon berättade vad hon tyckte om filmatiseringarna av hennes böcker, och jag kan bara hålla med henne. Sen berättade hon även hur hon får sina idéer till böckerna.
Jag blev bara helt tvungen att köpa den nya boken, trots att den inte är i pocket-format. Jag som hade lovat mig själv att inte köpa den, för det är betydligt jobbigare att läsa en sån bok än en pocket, men men, nu ligger den ju här bredvid mig signerad, så jag kan nog ha överseende med det när jag ska läsa den! :P

Idag är det verkligen en slappedag. Det är Sex and the City-maraton som gäller, vädret är tråkigt så jag har ingen lust att göra nåt annat heller. Bara sitta här med ett glas varmt te och njuta och skratta.

Jag hittade lite roliga bilder i kameran nu när jag la in bilderna i datorn. Det är lite bilder ifrån Lous kalas och från Frölunda-dagen i Frölundaborg och sen självklart lite bilder från igår och på mina fynd.


Maraton

Mina signerade inköp från mässan

Sötnosen Alma

Såhär ser man ut när moster ska ta kort

Rockfantasten Alma

Vi och Honken

Signeringen

Tidsfördriv innan signeringen



Jag vann pokermatchen!!!!! jag som aldrig spelat poker förut!!!





Nu är det dags för ytterligare lite Sex and the City avsnitt!
Ha en bra dag!
Kram

1 kommentar: